Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (3)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Tokar A$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 10
Представлено документи з 1 до 10
1.

Tokar A. V. 
The quantum-chemical investigation of N-cyclization reaction mechanism for epichlorohydrin aminolysis products [Електронний ресурс] / A. V. Tokar // Вісник Дніпропетровського університету. Серія : Хімія. - 2014. - Т. 22, вип. 2. - С. 27-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vduch_2014_22_2_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 702.061 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Voytsekhivskiy V. 
Formation of aromatic substances in table apple wine materials depending on storage length of fruit [Електронний ресурс] / V. Voytsekhivskiy, A. Tokar, I. Smetanska. // Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України. - 2016. - № 6. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nd_2016_6_21
Попередній перегляд:   Завантажити - 568.255 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Ermolenko S. W. 
Deutsche Wörter mit Migrationshintergrund [Електронний ресурс] / S. W. Ermolenko, A. V. Tokar // Філологічні трактати. - 2017. - Т. 9, № 3. - С. 30-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Filtr_2017_9_3_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 318.476 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Tokar A. 
The Quantum-Chemical Modelling of Structure and Spectral Characteristics for Molecular Complexes in Pentaplast-Terlon System [Електронний ресурс] / A. Tokar, E. Synchuk, O. Chigvintseva // Chemistry & Chemical Technology. - 2017. - Vol. 11, № 4. - С. 405-409. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Chemistry_2017_11_4_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 137.479 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Tokar A. 
Combination of vegetable-fruit formulation composition for obtaining high quality products [Електронний ресурс] / A. Tokar, L. Matenchuk, Z. Kharchenko, I. Haidai, N. Zahorko, V. Tarasenko, V. Verkholantseva, N. Palianychka, I. Povorozniuk, L. Kravchenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 4(11). - С. 55-60. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_4(11)__9
Досліджено зміну активної кислотності у купажованих продуктах з овочевої та фруктової сировини. Доведено можливість регулювати активну кислотність введенням у рецептуру консервів фруктів із високою титрованою кислотністю. Абрикоси, агрус, алича, чорна смородина характеризуються високим вмістом титрованої кислотності, то ж здатні замінити в рецептурі консервів органічні кислоти, отримані штучним шляхом. З кабачків, гарбузів, моркви та буряків можна виготовляти натуральні органічні пюре, соки, компоти, соуси, натуральні овочеві консерви з регульованою активною кислотністю не вище 3,9 од. рН. Для досягнення такого рівня активної кислотності у консервах варто довести масову концентрацію титрованої кислотності до 0,55 - 0,60 %. Виготовлені таким способом консерви є мікробіологічно стабільними та безпечними за температури стерилізування 100 <^>oC впродовж 20 - 25 хв, мають високу органолептичну оцінку, в них добре зберігається аскорбінова кислота. У пюре з гарбузів визначено масову частку титрованої кислотності 5,6 од. рН. У купажованих пюре з гарбузів та абрикос, агрусу й аличі активна кислотність знизилась до 3,80 - 3,84 од. рН після додавання розрахованої рецептурної кількості фруктової частини у композиції від 11,3 до 28,1 %, вміст аскорбінової кислоти підвищився у 1,6 - 2,6 разу. Вміст аскорбінової кислоти у пюре з гарбузів та чорної смородини за регульованої активної кислотності 3,86 одиниць рН підвищився до 30,6 мг/100 г, тобто у 7,6 разу. Аналогічна тенденція в купажованих пюре з моркви та буряка столового. Виготовлені таким способом овочево-фруктові пюре та соуси характеризуються відмінною органолептичною оцінкою якості 26,3 - 29,3 балу. Консервовані продукти з овочевої сировини з регульованим рівнем активної кислотності за рахунок фруктової частини є натуральними з підвищеним вмістом аскорбінової кислоти. Комбінування може бути застосованим для виготовлення органічних продуктів із відповідної сировини за збереження її високої якості.
Попередній перегляд:   Завантажити - 255.735 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Tokar A. 
Ascorbic acid and phenolic substances in strawberry-based unfortified wine materials [Електронний ресурс] / A. Tokar, L. Matenchuk, S. Myroniuk, M. Shcherbak, V. Khareba // Харчова наука і технологія. - 2020. - Т. 14, Вип. 1. - С. 81-88. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2020_14_1_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 974.712 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Vakaliuk T. A. 
Criteria for estimating the sensorimotor reaction time by the small UAV operator [Електронний ресурс] / T. A. Vakaliuk, I. A. Pilkevych, A. M. Tokar, R. I. Loboda // Радіоелектроніка, інформатика, управління. - 2021. - № 2. - С. 189-197. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/riu_2021_2_21
Стрімкий розвиток науки та техніки зумовлює значне розширення сфер застосування БпЛА різного призначення. Запорукою ефективного використання БпЛА є якісна підготовка операторів, важливим елементом якої є професійний психологічний відбір (ППВ) кандидатів, зокрема, оцінювання їх сенсомоторних реакцій. Це можна забезпечити шляхом вибору та обгрунтування відповідних критеріїв. Мета роботи - обгрунтування критеріїв оцінювання часу сенсомоторних реакцій оператора малих БпЛА шляхом аналізу щільності розподілу статистичних даних. Запропоновано метод, що дозволив визначити критерії оцін ювання часу сенсомоторних реакцій оператора малих БпЛА на основі накопичення статистичного матеріалу та його математичного оброблення за результатами проведення натурного експерименту. Метод дозволяє оцінити числові характеристики розподілу тривалості середнього часу реакції у трьох режимах: вироблення навички, в умовах перешкод, в умовах перебудови навички та отримати узагальнену оцінку. Вдалося, шляхом аналізу випадкових неперервних величин, що приймають значення з деякого проміжку значень, встановити нормативи, з якими порівнюються отримані значення часу сенсомоторної реакції оператора малих БпЛА та приймається рішення щодо їх придатності до навчання. Отримано статистичні ряди для режимів оцінювання: вироблення навички, в умовах перешкод, в умовах перебудови навички. Для наочного представлення рядів побудовано відповідні гістограми розподілу тривалості середнього часу реакції. З метою усунення помилки репрезентативності здійснено вирівнювання статистичних рядів шляхом підбору для кожного ряду теоретичної кривої розподілу, що відображає лише суттєві риси статистичного матеріалу. Для цього здійсненна апроксимація гістограми розподілу поліномом четвертого ступеня. Встановлено інтервал теоретичної щільності розподілу, попадання в який часу сенсомоторної реакції довільної особи вважається нормою, при задані ймовірності достовірності такої події - 0,95. Для перевірки дієвості запропонованого методу синтезовано алгоритми оцінювання часу сенсомоторної реакції оператора малих БпЛА у трьох режимах та розроблено відповідне програмне забезпечення, що реалізує запропоновані алгоритми. Висновки: обгрунтовано критерії оцінювання часу сенсомоторної реакції оператора БпЛА на зоровий подразник з використанням спеціалізованого програмного забезпечення. Це дозволило проводити попередній ППВ кандидатів на навчання з урахуванням вимог до моторики оператора малих БпЛА і специфіки його рухів. Проведені експерименти підтвердили обгрунтованість прийнятих рішень. Перспективи подальших досліджень можуть включати розширення режимів тестування з обгрунтуванням відповідних критеріїв оцінювання.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.01 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
8.

Vakaliuk T. A. 
Methodology of monitoring negative psychological influences in online media [Електронний ресурс] / T. A. Vakaliuk, I. A. Pilkevych, D. L. Fedorchuk, V. V. Osadchyi, A. M. Tokar, O. M. Naumchak // Educational Technology Quarterly. - 2022. - Vol. 2022, Iss. 2. - С. 143-151. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/edtq_2022_2022_2_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 736.539 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Tokar A. 
Quality formation of the unfortified wine materials obtained from black elderberries [Електронний ресурс] / A. Tokar, O. Lytovchenko, V. Khareba, L. Matenchuk, O. Pobirchenko, O. Khareba // Харчова наука і технологія. - 2021. - Т. 15, Вип. 2. - С. 61-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2021_15_2_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 938.089 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Tokar A. 
The Quantum-Chemical and Spectral Criteria for Hydrogen Bonding Efficiency in Structural Analysis of Aramides [Електронний ресурс] / A. Tokar, O. Chigvintseva // Chemistry & Chemical Technology. - 2021. - Vol. 15, № 1. - С. 9-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Chemistry_2021_15_1_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 365.165 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського